a szándék közös

2019.09.12. 07:45

A Börgöndi Repülőtér: az egyesület Fehérvár támogatását kéri

Az Albatrosz Repülő Egyesület aláírásokat gyűjtött a Börgöndi Repülőtér fejlesztéséért, a 2361 aláírást tartalmazó dossziét Szilády Dezső, az egyesület elnöke szerdán adta át Cser-Palkovics András polgármesternek.

V. Varga József

Az összegyűjtött aláírásokat Szilády Dezső (b-2), az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke adta át Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár polgármesterének. Balról Józsa Dávid, az egyesület alelnöke, a Nemere-program vezetője, jobbról Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, önkormányzati képviselő Fotó: V. Varga József

Amint elhangzott: a repülőtér infrastruktúrája nehezen tartható fenn, ezért kéri az egyesület Fehérvár támogatását. A regionális repülőterek átfogó stratégiáját a szakminisztérium készíti, s a közeljövőben a kormány elé kerülhet a repterek fejlesztési és üzemeltetési koncepciója. Székesfehérvár-Börgönd Békéscsabával és Szegeddel együtt a Modern városok programban szerepel. Az egyesület által kért fejlesztés arra az átmeneti időszakra vonatkozik, amíg a kormánydöntés megszületik – mondta el Szilády Dezső.

Az összegyűjtött aláírásokat Szilády Dezső (b-2), az Albatrosz Repülő Egyesület
elnöke adta át Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár polgármesterének.
Balról Józsa Dávid, az egyesület alelnöke, a Nemere-program vezetője, jobbról
Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, önkormányzati képviselő
Fotó: V. Varga József

 

 

Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki, hogy az elmúlt években az Albatrosz megőrizte és működtette a repteret. Az önkormányzat állami támogatásból megvásárolta az abai területet, s időközben elkészült a repülőtér sport- és üzleti célú fejlesztési tanulmánya. A nagyberuházáshoz szervesen kapcsolódó első ütemű fejlesztés forrását a központi támogatásként várt 300 millió forint képezi majd, s a munkák reményeik szerint két éven belül megvalósulhatnak. Az önkormányzat és az egyesület szándéka közös – erősítette meg lapunk érdeklődésére a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában