költségvetés és gyermekjólét

2019.08.30. 07:30

Ülésezett a képviselő-testület Pusztaszabolcson

Letette esküjét a helyi választási bizottság, majd tizenhat napirendi pontban döntés született.

KZs, Sági Zoltán

Szerdán délután a képviselő-testület nyílt ülésén, kezdésként, egyperces néma tiszteletadással emlékeztek a nemrégiben elhunyt Szőke Erzsébet néhai alpolgármesterre. Ezek után tizenhat napirendi pontban hoztak döntést a képviselők. Elsőként az október 13-i helyi önkormányzati választásokra készülve megválasztották a helyi választási bizottság tagjait. A távozó korábbi elnök, Kőkuti Lászlóné munkáját a település nevében Csányi Kálmán polgármester köszönte meg.

Döntés született arról, hogy az önkormányzat 2019. évi költségvetésének módosításait hónapról hónapra, a változásokat követve fogadja majd el a testület. Ehhez kapcsolódóan a 2019. év első fél évének költségvetéséről szóló tájékoztatót elfogadták. Döntöttek arról is, hogy a városi óvoda és bölcsőde csoportjainak létszámát és a csoportok számát nem változtatják. A képviselő-testület elfogadta a szociális és gyermekjóléti intézmény éves szakmai programját. A településfejlesztési és értéktárbizottság 2019. első félévi munkájáról szóló beszámolót is elfogadta a testület.

Megegyezés született a helyi személyszállításról, a beérkezett ajánlatok alapján a legkedvezőbb árajánlatot elfogadva. Döntöttek arról is, hogy a Felsőcikolai Víziközmű Társulat megalakulásakor az önkormányzati tulajdonú három ingatlan képviseletét a polgármester látja majd el. Elfogadták a DRV Zrt. Gördülő fejlesztési terve felülvizsgálatát is. Az önkormányzati lakóingatlanok bérbeadásáról zárt ülésen döntöttek a pusztaszabolcsi képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában