húsz férőhely

2019.08.29. 07:35

Sokan kértek, sokan kaptak támogatást kollégiumra

Több, mint 25 éve élhetnek Fejér megye diákjai azzal a lehetőséggel, hogy pályázhatnak kollégiumi férőhelyekre. Szerdán adta át Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke a fiataloknak a megbízóleveleket.

Palocsai Jenő

Az érdeklődés idén is nagy volt a kollégiumi lehetőségre Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fejér megye közgyűlése 1993. tavaszán döntött úgy, hogy vásárol 20 kollégiumi férőhelyet a pécsi egyetem kollégiumában. Azóta pályázati rendszer segítségével döntik el, hogy a Baranya megyei felsőoktatásban tanuló Fejér megyeiek közül ki jogosult beköltözni erre a húsz férőhelyre.

A Megyei Közgyűlés kifejezetten azoknak akar esélyt adni ezzel a lehetőséggel, akiknek valamilyen oknál fogva elutasította az egyetem, illetve annak kollégiuma a kérvényüket. Az érdeklődés mindig nagy, hiszen a kollégium lényegesen olcsóbb szállást biztosít, mint a méregdrága albérlet.

Az érdeklődés idén is nagy volt a kollégiumi lehetőségre
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke a megbízólevelek átadása előtt köszöntötte a megjelent hallgatókat. A vezető úgy fogalmazott, hogy a kollégium a tanulásban a legnagyobb segítség. Arra buzdította a fiatalokat, hogy tanuljanak is, de élvezzék ki mindazt, ami együtt jár azzal a kiváltsággal, hogy ott lakhatnak.

Kilenc megyei település fiataljai kapnak segítséget
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megyei közgyűlés pénzügyi, jogi és fejlesztési bizottsága ez alkalommal kilenc település hallgatóit támogatta ezzel a régóta működő rendszerrel. Hét elsőéves és tíz felsőéves hallgató vághat neki biztos lakhatási háttérrel az előttük álló tanévnek. Van közöttük jogász, tanár, mentőtiszt, orvos, biológus, mérnök és informatikus hallgató is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában