Augusztus végére lesz engedély

2019.08.10. 07:30

Módosult a vasútfejlesztés üteme Pusztaszabolcson

A vasútfejlesztéssel kapcsolatosan helyi egyeztetés volt e héten a polgármesteri hivatalban.

Sági Zoltán

A vasúti beruházások végéig folyamatosan lezárásokra kell számítani

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Mint Csányi Kálmán polgármester közösségi oldalán megírta, a megbeszélésen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselői mellett a kivitelező V-Híd Építő Zrt. képviselői is jelen voltak, akik úgy tájékoztattak: bár a Sport utca vízjogi engedélye elkészült az Adonyi úti sorompótól a sportpályáig, a sportpályától a Kiss Ernő utcai csomópontig csak augusztus végén kapják meg ezt az engedélyt. Addig tehát a szennyvízcsatorna építéséhez – amely a legmélyebb pontra kerül majd – nem tudnak hozzákezdeni. Ezen okból a kivitelezés ütemezését újra kellett gondolni.

A vasúti beruházások végéig folyamatosan lezárásokra kell számítani
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Az első ütembe a vasútállomási peronaluljáró kialakítása kerül. Ezért augusztus 12-től a vasútállomás és a posta közötti területen a járdát lezárják. A településközponttól a posta felé a Sport utca túloldalán lehet majd gyalogosan közlekedni. A második ütemben építik ki a vízvezetéket az Adonyi úttól a vasútállomásig. Mivel a vízvezeték nyomvonala a Sport utca jobboldali csapadékvíz-elvezető árkában halad majd, a Sport utca vasút felőli oldalán félpályás lezárás kezdődik szeptember 10-től. Ebben az ütemben a Sport utcai társasházak házi vízbekötéseit még nem végzik el. A harmadik ütem a Sportpálya és a Kiss Ernő utcai csomópont lesz, ám ennek részletes tartalma a vízjogi engedély megérkezése után készül el. Ebben a szakaszban várható a Sport utca teljes körű lezárása, amelyről időben és külön tájékoztatót bocsátanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában