szakmai program

2019.08.14. 16:12

Határon túlról érkeztek pedagógusok Székesfehérvárra

A város történelmét mutatta be röviden azoknak a határon túli magyar pedagógusoknak Mészáros Attila alpolgármester, akik a Királyi Napok rendezvénysorozata idején érkeztek Székesfehérvárra.

S. Töttő Rita

2019.08.14. Határon túli pedagógusok látogatása a Városházán. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Határainkon túlról érkeztek azok a magyar pedagógusok, akik az Oktatási Hivatal meghívásának köszönhetően vesznek részt szakmai programon Székesfehérváron a napokban. Ön-és társismeret fejlesztése címmel szervezett ugyanis negyven órás akkreditált továbbképzést az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Központja erdélyi, délvidéki és kárpátaljai magyar pedagógusok számára augusztus 11-e és 16-a között.

A határon túlról érkezett pedagógusok szakmai programjuk keretében érkeztek a Városházára, ahol Mészáros Attila köszöntötte őket
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A városi látogatás egyik fő programpontja a Városháza megtekintése volt, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a huszonhat fős csoportot. A Városháza dísztermében fogadta a látogatókat, ahol megajándékozta az érkezőket, s Székesfehérvár történelmi múltját, ipari és kulturális értékeit, oktatási potenciáját, sport- és diákéletét is bemutatta. Az előadást követően a pedagógusok megcsodálták a koronázási jelvények hiteles másolatait, majd pedig sétát tehettek a történelmi belvárosban, megnézték az Árpád-fürdőt és a Bory-várat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában