Befejeződött a teljes felújítás

2019.08.16. 07:05

Finomat ehetnek immár az apróságok a fehérvári bölcsi konyháján

Befejeződött a Csemete Gyermekcentrum Bölcsőde főzőkonyhájának teljes körű felújítása. Az intézmény nem a város fenntartásában működik, de a kivitelezési munkálatokat Fehérvár szervezte és finanszírozta.

Palocsai Jenő

Horváth Miklósné (balra) a bölcsődében Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A népszerű és régóta stabilan működő Csemete Gyermekcentrum Bölcsőde konyhája megérett egy alapos beavatkozásra, és ez meg is történt, nem kevesebb mint 32 millió forintból. A konyhát és az ahhoz közvetlenül kapcsolódó technikai helyiségeket újították fel az elmúlt időszakban.

Nem volt kis feladat a Városgondnokság szakemberei és a bölcsőde dolgozói szempontjából, hiszen apró gyerekekhez kellett igazítani a munkálatokat, és mindent, ami ezzel jár.

Nemcsak az ide járó növendékek egy része, de az őket féltő nevelők is egy másik, a 7. számú bölcsiben „húzták meg magukat” a kivitelezés négy hete alatt.

Kiemelten fontosak számunkra ezek az intézmények, ahol a legkisebbekre vigyáznak, mondta Cser-Palkovics András polgármester, aki ellátogatott tegnap délután a bölcsődébe.

Egy húselőkészítőt, egy új tálalóablakot és egy szellőzésért felelős levegőjáratot alakítottak ki. Az új csempével és csúszásmentes járólapokkal ellátott konyhába hófehér álmennyezet és mosogatógép is került.

Horváth Miklósné (balra) a bölcsődében
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Víziváros önkormányzati képviselője Horváth Miklósné kiemelte beszédében, hogy a két legfontosabb dolog a szeretet és a bizalom, ami nevelő, gyermek és szülő oldalról is jelen van az intézményben.

Ez a fázis tehát elkészült, de a munka nem áll meg, ugyanis korábban csak az épület egyik része kapott új nyílászárókat. A tervek szerint a közeljövőben a családi bölcsődei rész és az irodák blokkja is új ablakokat és ajtókat kap.

Az újabb korszerűsítésnek 15,5 millió forintból kell elkészülnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában