Jóval a határidő előtt készült el

2019.08.08. 07:15

A fehérváriak munkájából épült

A Vásárhelyi út felújított szakaszán tartottak szerdán bejárást a megbízó, a kivitelező és a városrész önkormányzati képviselőjének részvételével.

Sági Zoltán

Az úton jelentős az elkerülő forgalom is. A képen Cser-Palkovics András és Brájer Éva látható a bejáráson Fotó: Pesti Tamás

A beruházás során a Vásárhelyi út mintegy 810 méteres szakasza újult meg a Rádió út és a Logisztika iparvágány között. Ezzel együtt a Rádió út és a Repülőtéri út közötti szakaszon a járdát is felújították, valamint a Rádió út – Repülőtéri út csomóponton új, megvilágított gyalogátkelőket építettek ki. Az útburkolat kivitelezését végző Útéppark vezetőjétől, Böröcz Lászlótól megtudtuk: az útszakasz burkolata a fokozott igénybevételnek is megfelelő minőségben készült el. Az autóbuszöböl, a for­galomtechnika és az elektromos munkák kivitelezését további alvállalkozók végezték.

Az úton jelentős az elkerülő forgalom is. A képen Cser-Palkovics
András és Brájer Éva látható a bejáráson Fotó: Pesti Tamás

A város mint megbízó részéről Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a bruttó 207 millióból megvalósult beruházást a város teljes egészében önerőből finanszírozta. Vagyis a sokak által és régóta várt beruházást a városban dolgozó emberek munkájának eredményeképp létrejött iparűzésiadó-bevételek fedezték. Így – mint a polgármester fogalmazott – a városiak joggal lehetnek büszkék a saját munkájuk eredményeképp megvalósult létesítményekre. Ezeket hamarosan a Gárdonyi Géza Művelődési Ház környezetének felújítása követi, vette át a szót Brájer Éva önkormányzati képviselő, aki hangsúlyozta: mára a Vásárhelyi út nem csupán a városrész ügye: a nagy átmenő forgalom miatt az elkészült beruházás sokkal szélesebb körben érezteti pozitív hatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában