két pihenőpadot is kaptak

2019.07.24. 07:10

Térkő sétány váltotta a hepehupás aszfaltot a Köfémen

Elkészült a térköves sétány – s ezzel a járdafelújítások zöme is a Köfém lakótelepen.

Sági Zoltán

A változó szélességű sétány a fákhoz igazodik Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az épített környezetre általában igaz, ami a családi házra: sosincs egészen készen – mindenesetre az elmúlt három év során a Köfém lakótelep járdái megújultak. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő és Timár Tibor, a Városgondnokság Út-híd üzemeltetési csoport útellenőrzési vezetője kedden sajtótájékoztatón számolt be a lezárult beruházásról.

A képviselő elmondta: a telepen lakók már nagyon várták a frekventált helyen húzódó, mintegy 270 méter hosszú sétány felújítását, amely mentén két pihenőpadot is telepítettek – olyanokat, amelyek nem csupán funkcionálisan, de minőségben is értéket adnak hozzá a sétány környezetéhez. A kivitelezés közel egy hónapot vett igénybe; ennek során komoly, tartós aljzatot kapott a térkő burkolat. A hároméves járdamegújítási folyamatot Dienesné Fluck Györgyi a képviselői keretéből finanszírozta, idén az 50 millióból 49 millió 600 ezer forintot fordítva a munkákra.

A változó szélességű sétány a fákhoz igazodik
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Így a járdák felújítása megtörtént – összegzett a képviselő.

Tímár Tibor a műszaki tartalomról szólva elmondta: az alapelképzelés szerint az elöregedett, botlásveszélyes aszfaltburkolatot kellett lecserélni. A két ütemben lezajlott beruházás során 650 nm térkőburkolat jött létre, összesen 277 méter hosszon, 554 méternyi szegéllyel. A sétány változó szélessége a fák alkotta környezethez igazodott. A megvalósítás során zöldterület nem veszett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában