Vágjunk bele! Vágjuk ki!

2019.07.20. 09:00

Sok, mindennap használt műanyag fölváltható lenne

Az egy hónapon át tartó kampány, a Műanyagmentes július kezdeményezés célja az egyszer használatos műanyagok használatának csökkentése.

Majer Tamás, MTI

Szemét. Több saját kulacs egyenlő kevesebb PET-palack Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kampány elején Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője hívta fel a közvélemény figyelmét arra, hogy globálisan évente mintegy 300 millió, az Európai Unióban pedig 60 millió tonna műanyagot termelünk. E mennyiségnek csak harmadát hasznosítjuk újra. 150 millió tonna műanyag van a tengerekben, és ez mintegy 10 millió tonnával növekszik évente!

Szemét. Több saját kulacs egyenlő kevesebb PET-palack Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Műanyagmentes július célja az egyszer használatos műanyagok használatának kiiktatása. Antal Alexa példaként említette, hogy a boltokban a gyümölcsöt és a pékárut többnyire műanyag zacskókban vásárolják meg az emberek, holott vannak alternatív megoldások, amelyek nem szennyezik a környezetet. Érdemes például textilzsákot, vászontáskát magunknál tartani.

S jó, ha van saját kulacsunk: de ha van egy jó termoszunk, az elvitelre kért kávénk poharával sem terheljük a környezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában