Egy zsákfalu nagy napja

2019.07.22. 07:45

Remek programokkal várták az érdeklődőket a gyúrói falunapon

Bálát gurítottak, csizmát hajítottak, madarat röptettek, gólyalábon jártak – egy átlagos falunap a közel 1300 fős településen.

Nagy Péter

Ez bizony rázós menet – gondolhatták a talicskán ülők

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Már napfelkelte után nagy volt a sürgés-forgás a XXII. Gyúrói Falunap és XI. Bála Fesztivál otthonául szolgáló futballpályán és annak környékén. Volt olyan a szervezők közül, aki mindössze néhány órára hunyta le a szemét péntekről szombatra virradóra, miután a héten 60 gyerek táboroztatásáról is gondoskodniuk kellett a Süller Zsolt vezette evangélikus egyházközösségben.

A 9 órás kezdésre közel 10 csapat jött össze, a 4 fős brigádok feladatai között bálagurítás, talicskában tolás, zsákbafutás, toronyépítés, vízhordás, létrával futás, mocsárjárás, gumicsizma-hajítás, öltözködési verseny, versírás is szerepelt, de jól járt az a társaság is, amely a leggyorsabban megtalálta azt a bizonyos tűt a szénakazalban. Idén a legjobban az Arany Ás(z)ok névre keresztelt gárda teljesített – az Erdős Brigitta, Kerek Szabolcs, Schrei­ber Zoltán és Serák Attila fémjelezte négyes végzett a Bála Fesztivál első helyén.

Ez bizony rázós menet – gondolhatták a talicskán ülők
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A rekkenő hőség sem tartotta vissza a főzőverseny résztvevőit attól, hogy ölre menjenek a környék legjobb pörköltje címéért. A Gabik, azaz Kis Gáborné, Seidner Gabriella és Kis Gábor pincepörköltje után a bírák, köztük Tóth Béla polgármester is elégedetten bólogatott, így ők hárman ültek fel a „trónra”.

A délutáni programokat színházi dalok sora nyitotta Murzsa Kata, Murzsa Renáta és Pupp Fanni előadásában. A három „dámát” leginkább az Ercsiben székelő Felvonási Tünetek Színházi Műhelyből ismerhetjük. A ragadozómadár-bemutató után többeknek nyitva maradt a szája, hogy később már cukorkával legyen tele – az édes égi „áldás” repülőgépről érkezett a gyerekek legnagyobb örömére. A martonvásári önkéntes tűzoltók habpartyval hűtötték le a kedélyeket, a helyi nyugdíjasokból álló Otthonkás Angyalok rendesen megdolgozták a rekeszizmokat. Ezután a Mákvirág Tánccsoport Egyesület tagjai, majd gólyalábon járók szórakoztattak, akiket a Gyúrói Dalolók, illetve a Live Party Band koncertje követett. A napot Opitz Barbi fellépése és tűzzsonglőr show zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában