tíz érem a perkátaiaknak

2019.07.13. 10:22

Perkátai sikerek a II. Szatymazi Nemzetközi Pálinka és Párlatversenyen

A falunapi rendezvény keretében tartotta meg a szervező, a Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár csapata a címünkben szereplő megmérettetés eredményhirdetését pénteken délután.

Vigh György

Középen László Norbert a begyűjtött érmekkel a nyakában és oklevelekkel a kezében Fotó: László Norbert archívumából

A verseny célja elsődlegesen a magánfőzőként vagy a bérfőzők által előállított pálinkák szakmai fejlődésének támogatása volt. Ezen felül korrekt pálinkabírálattal a minőségjavulás elősegítése, és nem utolsó sorban a kulturált pálinkafogyasztás minél szélesebb körben való hirdetése. Továbbá lehetőséget biztosítottak a kereskedelmi és bérfőzetésből származó párlatok összehasonlítására.

A Csongrád megyei község nemzetközi versenyére Perkátáról László Norbert is benevezett 11 tétellel, melyből 10 érmes helyezést ért el. Kezdjük hátulról. Bronzot érdemelt ki a Perkátai Otelló szőlő, a Granny Smith alma és a Bosc kobak körte. Ezüst minősítésben részesült az Erdei vegyesgyümölcs likőr, a Trópusi mix, az Érdi Bőtermő meggy, valamint a Bodzavirág-hárslevelű szőlő. Aranyat kapott a Diólikőr, a Gyógynövény és a Levendula-hárslevelű szőlő. A Kuriózum kategóriában 3. helyen végzett a Gyógynövény, míg a Vegyes kategória 2. helyén a Levendula-hárslevelű szőlő.

Középen László Norbert a begyűjtött érmekkel a nyakában és oklevelekkel a kezében
Fotó: László Norbert archívumából

Este jó hangulatban zárult le az eredményhirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában