Vidám, kreatív

2019.07.09. 14:15

Papírból dinnye, agyagból pedig dinó készült a ráckeresztúri napközis táborban

A Petőfi Sándor Általános Iskola nyári napközis táborai közül kiemelkedik a kézművestábor, ahol a gyerekek egy héten át szebbnél szebb alkotásokat készítenek.

Gajdó Ágnes

Vidám, kreatív napokat töltöttek együtt a táb

Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Ki-ki elmélyülten festi a dinnye külső héját, zöld már a tenyér is, nem csak a papírmasé. Ha az alkotó túl közel hajol az asztalhoz, a póló is festékes lesz. Az előrelátók éppen ezért védőruhát viselnek…

A kézművestábor résztvevői közül a legifjabb ősszel lesz elsős, a nagyok hatodikba mennek majd. Két középiskolás is segédkezik a gyerekeknek, ők az iskolai közösségi szolgálatot teljesítik ily módon. Drozdikné Nagy Ágnes Tünde táborvezető és fő segítője, Gajdó Tímea tanítónő a heti, igen változatos programról mesélt:

– Hétfőn agyagoztunk, gyönggyel ékesített vázákat, tálakat, ülő dinót formáltak az ügyes kezek. A napon szárítottuk, hamar készen lett minden ebben a forróságban. Kedden papírmasé készült, ebből dinnyetál lett, pénteken fejeztük be.

Vidám, kreatív napokat töltöttek együtt a táb
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán hosszabb útra indult a lelkes csapat. Budapesten, a Népi Iparművészeti Múzeumban jártak, ahol szájdudát, receficét készítettek, szappantartót fontak vesszőből, és múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. Csütörtökön Herkli Istvánné Marika segítségével a papírfonással ismerkedtek, újragondolták, mit is lehet a nagy méretű üres konzervdobozokkal kezdeni. Remek tolltartó lett belőlük, szépen kidíszítve.

Egész héten lehetőség nyílt dekorgumiból hűtőmágnest gyártani, és akinek kedve szottyant, gyöngyöt fűzhetett, színes papírt hajtogathatott, papírrózsákat formálhatott. A középiskolás lányok segítségével kalapokat is készítettek a táborozók, akik az elmúlt hét minden pillanatát élvezték. Mert alkotni jó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában