Híradó és zeneszó

2019.07.11. 08:00

Kisiskolások nyári pihenését tette színesebbé a Kákics Zenekar és a Magyar Honvédség a Bregyóban

Nagy sikere volt szerdán a kissé hűvös, szeles időben a katonáknak, illetve az általuk hozott eszközöknek.

Palocsai Jenő

Hangszerek tárháza került elő a Kákics bemutatójában, a táborozók ámulatára

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kislányok sem gondolták, hogy ez a játék csak a fiúk privilégiuma, így ők is büszkén meneteltek a több kilós rádiós hátizsákkal és ég felé nyúló antennákkal, miután kipróbálták a híradós kocsit.

– Minden nap legalább két olyan eseménnyel szakítjuk meg a megszokott játékot, amiből tanulni is lehet valamit. Jelenleg 300 főt táboroztatunk, akik 7 és 14 év közöttiek – mondta el Lőrincz Tímea, a Napraforgó napközis tábor vezetője, majd hozzátette, hogy igyekeznek ezzel a programmal érzékenyebbé tenni a gyerekeket a katonai pálya iránt. A táborvezető szerint a zene is fontos terület, ezért hívták meg a Kákics zenekart. Kivételesen nem a népzenét és a táncot helyezték a középpontba, hanem kis időutazással egybekötött hangszerbemutatót tartottak a zárt teremben.

Hangszerek tárháza került elő a Kákics bemutatójában, a táborozók ámulatára
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A régi foglalkozásokat és a hozzájuk köthető hangszereket vették sorba, a Tárnok Ákos által vezetett zenészek és az aktív gyerekek. Kecskebőr dudával kezdték, de előkerült minden állatot őrző mesterség hangszere, a kanásztól indulva a juhászon és a gulyáson át egészen a már-már úri rangú csikósokig.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Akik elfáradtak, azok gyöngyöt fűzhettek, csocsózhattak, vagy akár egy jenga toronyépítésbe is belekezdhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában