A tehetség ünnepe

2019.07.10. 07:15

Kézműves tábort rendeztek az ifjú művészeknek Seregélyesen

Már a harmadik tábort szervezték meg a Seregélyesi Baptista Általános Iskolában és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Tihanyi Tamás

Festettek, agyagoztak, ma pedig a Deák Gyűjteménybe mennek a seregélyesi kis művészek

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tizenöt éve, hogy nyaranta tábort szerveznek a gyerekeknek Seregélyesen: a költségekre ügyelve többnyire az intézmény falain belülre szervezik a programokat. Az iskolában különös hangsúlyt helyeznek a művészeti oktatásra, ezekben a napokban a tanulók

az alkotás legkülönbözőbb formáival ismerkednek meg értő és gondoskodó pedagógusok útmutatásai alapján: keddi látogatásunk idején Mogyorósi Gyöngyi és Karkóné Lukácsy Marianna foglalkozott a gyerekekkel.

Festettek, agyagoztak, ma pedig a Deák Gyűjteménybe mennek a seregélyesi kis művészek
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Faragtak, festettek papírra, selyemre, kavicsra, de agyagoztak is a fiatalok, akik ma a fehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjteményben szembesülnek azzal, milyen csodákra képesek az „igazi”, nagy művészek. A lányok és fiúk alkotásaiból pénteken nyílik kiállítás, de az érkező szülők nem csak a büszkeségtől dagadhatnak: lesz szeretetvendégség is.

A kézműves tábor nem az első ilyen rendezvény a seregélyesi suliban. Ha a szünidőt töltő diákok kiművészkedték magukat, átadják a terepet a földrajzosoknak, a túrázóknak és a tollaslabdázóknak: az intézmény ismert arról, hogy náluk a kötelezőnél sokkal komolyabban foglalkoznak e tevékenységekkel, tudással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában