A munka értéke hatalmas

2019.07.16. 14:30

Idén egyelőre rendezvények nélkül maradt Vajta

Az utóbbi évek nem teltek feszültségmentesen Vajtán. Mindenesetre a településközpont szépen fejlődött.

Szanyi-Nagy Judit

Aktív közfoglalkoztatottak: mindannyian hozzájárulnak a rendezett településképhez Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Térmeg György 2006 óta Vajta polgármestere, a lakosok mégis négyszer választották meg őt a település élére. 2018-ban ugyanis időközi polgármester-választást tartottak a községében, miután a képviselő-testület feloszlatta magát.

A polgármester elmondta: a kezdetektől felelősen gazdálkodtak, de az adóbevételük annyira kevés, hogy jelentős munkát abból nem lehet elvégezni. A bevétel nagy részét a működési célú számlák kifizetésére fordították. Hozzátette: az előfordult, hogy a település működéséhez rendkívüli állami támogatást vettek igénybe. Most azonban nincsen elfogadott költségvetésük és zárszám-

adásuk, amely miatt a fizetések sem érkeznek meg.

Aktív közfoglalkoztatottak: mindannyian hozzájárulnak a rendezett településképhez Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Pozitív előrelépésként megszépült, korszerűsödött a hivatal, a konyha és a főtér, valamint egy hivatali autót is beszerzett az önkormányzat. A jövőre nézve az óvoda áthelyezésére szeretnének megoldást találni, amely jelenleg a gazdaságtalanul üzemeltethető kis Zichy-kastélyban található. Az új óvoda tervei már készen vannak, mivel azt a többi középület kinézetével együtt korábban megterveztették. Emellett felújíttatnák az orvosi szolgálati lakást (segítve egy „saját” háziorvos letelepedését), az elöljáró erőteljesebben szorgalmazná a termálfürdő tulajdoni hánya­dai­nak átstrukturálását, valamint folytatná a (konzorciális társulásban létrejövő) csatorna tervezését. A kis Zichy-kastélyt a jövőben mint szociális otthont képzeli el. A roma nemzetiségi önkormányzat – Balogh Imre elnök halála miatt – megszűnt, a méltó utód megtalálásában reménykednek. Ahogyan a rendezvények meglétében is: ezzel a polgármester „nem foglalkozott annyit, mint kellett volna”. Jövőre segítővel látna neki e teendőknek; addig a képviselők egy augusztusi falunap megrendezésén dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában