a közmunkaprogram keretében

2019.07.02. 07:07

Egymást követve épülnek a parkolóhelyek Mezőkomáromban

Miként a gépjármű-tulajdonosok száma nő, úgy válik egyre szükségesebbé újabb parkolóhelyek létesítése.

Szanyi-Nagy Judit

Az igény látszik: a parkoló autón is túlér majd a térkő Fotó: Szanyi-Nagy Judit

– A közmunkaprogram keretében vállaltuk, hogy a közterületeken, középületekhez kapcsolódó területeken térköves parkolóhelyeket építünk. Tavaly a Petőfi-szobor környékét, előtte az orvosi rendelőt vagy éppen a piactér térkövezését végeztük el, most a művelődési ház előtt járunk – vezetett körbe Köő Péter polgármester. A szóban forgó helyszínen a „placc” már három éve készen áll, újdonság a feljáró és a folyamatosan épülő többi, út menti parkolóhely.

– A tervezett parkoló szélét kiraktuk, de most megálltunk, mert a térkő elfogyott. A fiúk folyamatosan öntik, ám a helyszínen csak akkor látnak neki újra a munkának, amikor elegendő mennyiség áll rendelkezésre – taglalta a településvezető. A munkát lassítja, hogy – a sokrétű tevékenységnek köszönhetően – hol a kertészeti, hol az anyagmozgatási feladatokban kell helytállniuk a közmunkásoknak.

Az igény látszik: a parkoló autón is túlér majd a térkő
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A több mint kétszáz négyzetméteres területtel a nyár végére szeretnének elkészülni.

– A forrás a közmunka részeként biztosított, mellé persze valamennyi önkormányzati támogatás is kell. Az orvosi rendelő előtti téren – amely két éve készült el – közel 2 millió forintért rakták le a térkövet. Várhatóan a feljáró és a parkoló is hasonló összeget kóstál – válaszolta „anyagias” kérdésünkre Köő Péter. A munkát szakemberként egy helyi képviselő irányítja, és a munkát is a mezőkomáromi erők végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában