mindennapi mozgásra

2019.07.04. 07:00

Egy kilométeres rekortán futópálya épül a Haleszben

Sikeresen pályázott Székesfehérvár az Országos Futópálya-építési Programon, még az idén elkezdődhet az egy kilométeres rekortán futópálya építése a Halesz parkban.

Most még a murvás pályán lehet sportolni, de hamarosan rekortánon róhatják a köröket a futók Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A programban résztvevő győztes városok névsorát Révész Máriusz, a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) képviselőivel együtt hirdette ki – számolt be a jó hírről az önkormányzati kommunikációs központ.

Révész Máriusz aktív Magyarországért kormánybiztos hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen, ennek egyik feltétele, hogy megteremtsék a szabadidő kellemes eltöltéséhez elengedhetetlen feltételeket: – Fontos, hogy a fiatal generációt rávegyük a mozgásra, természetjárásra. Ehhez megfelelő színvonalú élményeket, kalandokat kell országosan biztosítani. Nevelnünk kell őket a mindennapi testmozgásra is: rengeteg turistaház, sípálya építését támogattuk, a kerékpárút-hálózatot folyamatosan fejlesztjük. Ezek mellett szerettünk volna továbblépni: via ferrata utak kiépítését tervezzük, gördeszkaparkok építését támogatjuk, ma pedig a futókörök építésére kiírt program támogatottjainak listáját hirdetjük ki. A közel félmilliárd forintból 12 város részesülhet, akik vállalták, finanszírozzák a tervezett költségek 50 százalékát. Örömömre szolgál, hogy 2020-ig összesen több mint 900 millió forintból számos futókör épülhet országszerte, amelyek méltán járulnak majd hozzá egy aktívabb, egészségesebb Magyarországhoz! – fogalmazott Révész Máriusz.

Most még a murvás pályán lehet sportolni, de hamarosan rekortánon róhatják a köröket a futók
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen Székesfehérvárt Mészáros Attila alpolgármester képviselte, aki emlékeztetett, a legutóbbi fehérvári közgyűlés döntött arról, hogy az Arconickal közösen rendbe hozott Halesz ligetben alakítja majd ki ezt az egy kilométer hosszú rekortán futópályát: – Nagyon fontos elmondani, hogy a fehérvári liget már előzetesen megfelelt az összes pályázati kiírásnak, hiszen található a területen mosdó, ivókút és megfelelő pályavilágítás is. Nagyjából 58 millió forint lesz a beruházás összköltsége.

Az alpolgármester elmondta továbbá, hogy a projektet a Városgondnokság valósítja meg, a város mindent megtesz, hogy a támogatási szerződést mihamarabb megkössék, és akár már idén elkezdődjön a kivitelezés.

A fél éve alakult SZEOSZ munkáját Péter Attila, a szövetség elnöke mutatta be. A SZEOSZ-t 27 tag hozta létre azzal a céllal, hogy minél fejlettebbé tegyék a hazai szabadidősportos rendezvényeket és hatékonyan képviseljék a szervezők érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában