Hol tartanak a munkák?

2019.07.27. 07:12

Csúszik a szennyvíztelep építése Lovasberényben

Régi álom a faluban a szennyvízhálózat kiépítése, hiszen 2002 óta több sikertelen pályázaton és a jogszabályok változása miatt meghiúsult próbálkozáson vannak túl. Ám tavasszal végre megkezdődtek a munkálatok és a beruházással nemcsak egy régi, de egy egyre sürgetőbbé váló hiányt pótolnak a településen.

Borsányi Bea

A berényi kastély. A csatorna 2020 végére készül el Fotó: archív

Hol tartanak a munkák? – tette fel lapunk a kérdést Szili Miklós, polgármesternek. „Jelen pillanatban a vezetékek lefektetése zajlik a faluban. Ezek után kellene a nagy átemelőket – összesen 7 lesz – és magát az egész szennyvíztisztító telepet megépíteni, de ha jól látom, van némi csúszás. Legutóbb ugyanis júniusi kezdésről volt szó, így novemberre el is készülhetne a telep és a kezelőépület. Ám már lassan a július is elmúlt és még nem kezdődtek meg az ezzel kapcsolatos munkák.”, válaszolt a polgármester, majd hozzátette, véleménye szerint ez nem akkora probléma.

A berényi kastély. A csatorna 2020 végére készül el Fotó: archív

A legfontosabb, hogy az alapvezetékek legyenek lefektetve még az idén. A tél ugyanis megmutatja majd azokat a hibákat, amelyeket a végleges közterület-rendezés előtt javítani kell, illetve a téli időszak alatt beállnak a végleges nyomvonalak is. A területrendezés szempontjából pedig ezeknek van igazán jelentősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában