Hétvégére átadják

2019.07.17. 07:25

A tervek szerint szombattól már nem kell kerülni Pusztaszabolcson

Dunaújvárostól Pusztaszabolcsig több települést is érint az átmenő és a helyi forgalom időleges elterelése a pusztaszabolcsi Adonyi úti vasúti átjáróból.

Sági Zoltán

Teljes erőbedobással dolgoznak Fotó: Sági Zoltán

A vasúti átkelőhely június 27-i lezárásakor úgy volt, hogy – bár a kivitelező július 27-ig kapott engedélyt a forgalom elterelésére – a munkákat előbb befejezik és az átkelőt július 17-én megnyitják. Tegnap a helyszínre látogattunk, hogy megnézzük: esélyes-e a korábbi átadás? A helyszínen azonban még gőzerővel dolgoztak, a munkások pedig elmondták: az elmúlt időszak esőzései akadályozták őket, így inkább talán 19-ére, péntekre várható a vasúti átjáró megnyitása. Kicsivel később, 16 óra magasságában Csányi Kálmán polgármester hivatalosan is értesítést kapott a kivitelezőtől. Markovics Imre építésvezető megerősítette: „az Ercsi elágazás– Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése kapcsán a pusztaszabolcsi Adonyi út megnyitását 2019. 07. 19. 18.00-tól tervezzük.”

Teljes erőbedobással dolgoznak Fotó: Sági Zoltán

Talán lapunk sem hiába kereste fel a helyszínt és kérdezősködött, de az is igaz: a 19-i átadással még mindig csupán 2 nap a csúszás a legjobb forgatókönyvhöz képest, miközben a munkák az engedélyezett dátumnál egy héttel korábban érnek véget. A hétvégén az eltévedt dunaújvárosiaknak már nem kell Pusztaszabolcs belterületén bóklászniuk, sem kerülniük, ha a Velencei-tóhoz igyekeznek. A polgármester összefoglalásképp elmondta: két kihívással szembesültek az elmúlt pár hétben. Egyrészt, hogyan oldják meg a lakók alternatív vasúti átjárását úgy, hogy ne vonzzák be oda a településközi átmenő forgalmat. Másrészt hogyan kerüljék el a megváltozott közlekedési helyzetben a baleseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában