Jövő év július végéig szól a támogatás

2019.07.19. 07:15

A tervek nemcsak készen állnak, de hamarosan meg is valósulnak Dégen

Több mint 17,8 millió forintot nyert el a Magyar Falu Program pályázatán a Dégi Református Egyházközség.

Szanyi-Nagy Judit

Imre Bálint lelkipásztor elmondta: a MERIT-et és az orgonakoncerteket várhatóan még idén megrendezik, a többi program előreláthatólag jövő tavasszal és nyáron lesz esedékes Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A 20 millió forintot megkö­zelítő támogatás három részre oszlik: az összegből jut a használaton kívüli épületek felújítására, az egyházi közösségszervező személy bértámogatására, valamint a 2020. július 31-ig megszervezett programokra. Eddig szól ugyanis a támogatás határideje, amely hivatalosan a támogatói okirat megérkezésétől számított 12 hónapot öleli fel. Az okirat már Imre Bálint lelkipásztor kezében van.

Imre Bálint lelkipásztor elmondta: a MERIT-et és az orgonakoncerteket várhatóan még idén megrendezik, a többi program előreláthatólag jövő tavasszal és nyáron lesz esedékes Fotó: Szanyi-Nagy Judit

– Az előttünk álló egy év programjait teljes egészében a közösségszervezőnk állítja össze, szervezi meg. A tervek között szerepel tematikus bibliatábor – hol Dégen, napközis jelleggel; hol pedig egy távolabbi helyszínen, utazással –, két orgonakoncert, egy kórustalálkozó, kiállítás, az óvodásoknak, alsósoknak szóló bábelőadás, valamint egy, a Kapcsolataink – keresztyén élet a 21. században tematikába illeszkedő, a generációk, a család és a közélet felől közelítő, háromrészes előadássorozat. Emellett ez idő alatt a székhelyét folyamatosan változtató Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozó (MERIT) is Dégre költözik, dicsőítő alkalmakat biztosítva az ifjúság számára – avatott be a tervekbe az esperes.

Mivel a pályázathoz részletesen előkészítették a terveket, az egyeztetés már javában zajlik az enyingi Tinódi iskolához is fűződő Teleki Miklós orgonaművésszel és a Székesfehérváron alkotó Tóka Szabolcs orgonaművésszel.

Ezenkívül jövő év július végéig „használaton kívüli épületek felújítása” címszó alatt az egyházközség ingatlanaival is foglalkoznak majd: a többmilliós támogatásból a – korábban református általános iskolaként működő – gyülekezeti ház tetejét újítják fel. A támogatáshoz kapcsolódó papírok nemrég érkeztek meg, most a pályázatban is szerepet vállalt projektmenedzser útmutatása alapján az árajánlatok bekérése következik. A legkedvezőbb ajánlatot a presbitérium tagjai választják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában