háztartási szeméttel tették tele

2019.07.24. 07:20

A temetői konténerek töltögetői nagy büntetésre számíthatnak Szabadegyházán

Az önkormányzatnak az utóbbi időben feltűnt, hogy a temetői konténerek túl hamar megtelnek – és elsősorban nem temetői hulladékkal.

Sági Zoltán

Fotó: Archív

Nem koszorúkkal, növényi maradványokkal teltek a konténerek, hanem építési, háztartási hulladékkal és kiselejtezett elektronikai eszközökkel. A temetőlátogatók a sírtakarításkor keletkezett hulladékot gyakorta már nem tudták elhelyezni a tárolókban. Miközben az utóbbi időben hetente többször is kérni kellett a szemétszállító cégtől a konténerek ürítését. Ehhez tartozik, hogy az új temetőben három, a régi temetőben két kamera is figyeli a környéket, amelyek felvételeit szükség esetén, a jogszabályi előírásoknak megfelelően visszanézik.

Lakossági bejelentésre így sikerült a felvételeken kiszúrni, amint július 21-én, a kora délelőtti órákban két helybeli férfi háztartási hulladékot pakolt az egyik temetői konténerbe. Az önkormányzat a szükséges eljárást megindította. Mint az önkormányzat közleménye fogalmaz: a konténerek tartalmát a jövőben fokozottan ellenőrzik, és a közel 60 ezer forintos szállítási díjat – a bírságon felül – az elkövetőkre terhelik.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában