Ercsi

2019.07.11. 07:45

A tankerület lesz a fenntartója a Kossuth Lajos Általános Iskolának

A Kossuth Lajos Általános Iskola ősztől a tankerületi központhoz kerül. Változás nem lesz – ígérik.

Bokros Judit

A Kossuth Lajos Általános Iskola épületének tulajdonjoga marad az önkormányzatnál

Fotó: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

A tavaszi közmeghallgatáson merült föl az a téma, hogyan alakul a sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott gyermekeket fogadó Kossuth iskola jövője. Az önkormányzat ugyanis átadta az intézmény vagyonkezelési jogát a Dunaújvárosi Tankerületi Központnak.

Győri Máté polgármester megkeresésünkre elmondta: az iskola alapítványi fenntartású volt, a Sziltop Nonprofit Kft. működtette 2005-től. Az önkormányzat évi 10-15 millió forinttal támogatta a fenntartást addig, amíg az intézmény a KLIK-hez került. Most pedig, szeptembertől a tankerületi központ lesz a fenntartó.

Az Eötvös-iskolára kötött vagyonkezelési szerződést az önkormányzat most kiegészíti a Kossuth-iskolára vonatkozó szerződéssel. Az épület továbbra is a tulajdonukban marad.

A gyerekek és a szülők semmit nem érezhetnek ebből az átadás-átvételből – mondta Győri Máté.

A Kossuth Lajos Általános Iskola épületének tulajdonjoga marad az önkormányzatnál
Fotó: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

A tankerületi központ megkeresésünkre az alábbi választ adta a Kossuth Lajos Általános Iskola átszervezésével kapcsolatban:

„Miniszteri döntés értelmében 2019. szeptember 1-jétől a Dunaújvárosi Tankerületi Központ lesz a fenntartója az ercsi Kossuth Lajos Általános Iskolának. Az intézmény teljes létszáma jelenleg 45 diák és 12 dolgozó. Az iskola átvétele folyamatban van, s az átvételt követően önálló székhely­intézményként fog tovább működni. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ elsődleges feladata, hogy a tanulók számára biztosítsa a minőségi oktatás feltételeit ebben az iskolában is. Ezért célunk, hogy a teljes jelenlegi tanulói és dolgozói létszám megmaradjon. A tankerület mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenntartóváltás zökkenőmentes legyen, és az iskola a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően folytathassa tovább működését.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában