ez csak gyakorlat

2019.06.03. 07:07

„Tűz” az öltözőben – Gyakorlatoztak a pázmándi önkéntes tűzoltók

Hatalmas lángokkal égett Pázmándon a sportpálya öltözője. A bejelentés szerint ember is van a helyiségben.

E. Várkonyi Péter

Fotó: E.Várkonyi Péter

A riasztásra a pázmándi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két tűzoltójárművel indultak oltani. Mielőtt azonban az olvasó drámai módon olvasná e sorokat, gyorsan közöljük, hogy a tűzoltás és az életmentés egy gyakorlat része volt. Ezen kellett bizonyítaniuk az önkéntes tűzoltóknak, hogy továbbra is önálló beavatkozóként dolgozhatnak, külső segítség nélkül.

Fotó: E.Várkonyi Péter

Légzőben, teljes felszerelésben, szerelték a sugarakat, „oltották” a füstben a nagy kiterjedésű lángokat, megakadályozták a tűz továbbterjedését, hordágyon „mentették” az öltözőben rekedt fiatalt. A csaknem félórás beavatkozást Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági felügyelője megfelelőnek értékelte. Így a pázmándi önkéntes tűzoltók ismét egy évig vonulhatnak önálló beavatkozóként. Egy év múlva ismét bizonyítaniuk kell majd egy hasonló gyakorlaton. Addig éles helyzetekben mentenek életeket, oltanak tüzet a körzetükben, az autópályán, ha ezt az élet diktálja. Ahogy ezt a közelmúltban, Velencén a garázssoron, vagy az M7-es autópályán is tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában