Köszönik munkájukat

2019.06.14. 14:00

Szép meglepetés volt a világgá kürtölt zentais szeretet

Hamar híre ment annak, hogy köszönetképpen óriásplakát készült a Zentai Úti Általános Iskola két pedagógusának.

Bokros Judit

Csilla néni és Andi néni a huszonöt fős osztály zömével, a szóban forgó búcsúplakát alatt

Fotó: szülők

Így, a tanév végén sokféleképpen lehet búcsúzni az iskolától, a tanároktól. A Zentai Úti Iskola 4. b osztályának szülői közössége úgy gondolta, hogy egyedi módon szeretné meghálálni az elmúlt négy évet Baloghné Szakonyi Csilla és Pálinkásné Párkányi Andrea tanítónőknek. Ők voltak azok, akik végigkísérték a kisdiákokat az alsó tagozaton, s a tananyag mellett sok-sok élményt adtak. Fáradságot nem kímélve dolgoztak azért, hogy emlékezetes maradjon egy-egy kirándulás, vagy élvezetesebb legyen például a nyelvtantanulás.

A személyre szóló óriásplakát ötletgazdája Schmid-Takács Daniella volt, aki elmesélte: gyermekeivel iskolába menet mindig nézegetik a plakátokat, olvasgatják azok szövegét. Már tavaly beugrott neki: a tanító néniket egy egyedi darabbal kellene meglepni! Amikor időszerűvé vált a dolog, a többi szülővel is megosztotta ötletét, s mivel jó fogadtatásra talált, belevágtak a megvalósításba. A plakáthely keresgélése közben kiderült: az egyik gyermek édesanyja reklámcégnél dolgozik, s ez mindjárt sokkal könnyebbé tette az egész folyamatot. A vállalkozás is jópofának tartotta az ötletet, ezért támogatta azt, s május közepére el is készült a rendhagyó plakát, ezzel a szöveggel: „Köszönjük, hogy mindig a szívetekkel tanítottatok, és hogy úgy szerettetek, amilyennek megismertetek bennünket!” Emellé pedig két szív is dukált, a tanító nénik keresztnevével.

Az elhelyezés is telitalálat és szándékos volt: pont az iskolától kivezető utca és a forgalmas Kadocsa út kereszteződése közelébe került a nem szokványos hirdetés.

Csilla néni és Andi néni a huszonöt fős osztály zömével, a szóban forgó búcsúplakát alatt
Fotó: szülők

Volt is aztán meglepetés!

Erről már Csilla néni és Andi néni mesélt, még most is elhomályosuló tekintettel.

– A gyerekek kitalálták, hogy el kell mennünk valahová a közelbe, mert meg akarnak mutatni valami fontosat. Ilyen volt már korábban, ez nem tűnt föl, az viszont igen, hogy a szülők is jöttek, s többen fotózásra készenlétben tartották a telefonjukat. Ráadásul épp akkor hideg volt, esett az eső. Amikor az utca végére értünk, a gyerekek elmondtak egy verses búcsúzó szöveget, amelybe belefoglalták, mennyire szeretnek bennünket, s ezt világgá szeretnék kürtölni. Ezután vettük észre a plakátot…

A meghatódás könnyeket csalt mindkét tanító néni szemébe, szinte meg sem tudtak szólalni a meglepetéstől. Azóta is nagyon hálásak ezért az akcióért, amelyet eddigi pedagógiai pályájuk csúcsaként éltek meg. A plakátot két héten át láthatták, minden egyes alkalommal, amikor az iskola felé mentek, emlékét pedig mindig is őrzik majd emlékezetükben. Mindez azt bizonyítja számukra: érdemes volt küzdeni, plusz energiát befektetni a tanításba. Ennek is köszönhető, hogy ilyen jó kapcsolat alakult ki köztük és a gyerekek, valamint a szülők között. Ám utóbbiak partnerségére is szükség volt. A két tanítónő úgy gondolja: sok más pedagógus is kaphatott volna ilyen plakátot, hiszen iskolájukban is nagyon kreatívak a kollégák. Úgy érzik, tényleg a szerencsés kiválasztottak közé kerültek, és számukra ez munkájuk igazi elismerése.

Kukucska Márta igazgató megerősítette: Csilla néni és Andi néni valóban kiérdemelte ezt a kiemelt figyelmet. Iskolájuk már eddig is igen népszerűnek bizonyult, s ehhez nagyban hozzájárulnak azok a pedagógusok, akik náluk tanítanak. Kell azonban a szülői bázis is, hiszen így, együtt alkotnak igazi közösséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában