Nincs többé gaz!

2019.06.13. 07:30

Rendbetették Zámoly köztereit

A májusi esőzéseknek és az azt követő meleg időnek köszönhetően Zámoly közterületén, parkjaiban, a focipályán és még jó néhány helyen elburjánzott a gaz. A helyiek egy része gondolt egyet és a közösségi hálón meghirdette: Kaszára fel!

Borsányi Bea

A munkához az önkormányzat is adott kaszákat

Fotó: Szabó István

Közmunkások vannak Zámolyon is, ám az aktuális rendezvények miatt rengeteg a dolguk, ezért nem maradt idő és energia a falu közterületeinek a rendbetételére. Az önkéntes alapon szerveződő összefogást három önkormányzati képviselő kezdeményezte, amelynek eredményeként pünkösdhétfőn egy 14 fős csapat verbuválódott hagyományos és elektromos kaszákkal, illetve fűnyírókkal felszerelkezve. A munka 5 órán át tartott, melynek során megszépült a Magtár környéke, a két babafás terület, a Szent István park, a futballpálya környéke (magát a pályát szintén egy önkéntes nyírta le még aznap este fűnyíró traktorral) és a Petőfi utca.

A munkához az önkormányzat is adott kaszákat
Fotó: Szabó István

A megszáradt füvet néhány nap múlva majd összegyűjtik és olyan állattartóknak adják, akiknek szükségük van rá. Akik pedig nem dolgoztak, azok főztek – pincepörkölt készült bográcsban, hogy a fárasztó nap végén az önkéntes fűnyírók pótolják az elvesztett energiát. De napközben is többen vittek a munkásoknak a tikkasztó melegben hideg vizet, üdítőt, így vették ki a részüket a munkából. A végeredmény pedig a bizonyíték arra, mi mindenre képes egy közösség, ha széthúzás helyett az összefogásba fekteti energiáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában