Vidám kerti parti

2019.06.15. 09:20

Megújult a Maroshegyi Óvoda udvara: új rugós hinták és focipálya

Pályázati forrásból több mint 27 millió forintot költöttek az utóbbi években a Maroshegyi Óvodára, amelynek új játékokkal és fedett terekkel, műfüves focipályával bővített udvarát hivatalosan pénteken vették birtokba a csemeték.

Borsányi Bea

A gyerekek már korábban birtokba vehették az új játékokat, a hivatalos átadás most történt meg

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arra Brájer Éva, a terület önkormányzati képviselője felhívta a figyelmet, az óvodát évek óta folyamatosan fejlesztik: először az épület bővült két új csoportszobával, aztán parkolók épültek az intézmény elé, de javítottak aszfaltot is, illetve megtörtént az udvar árnyékossá tétele, valamint legutóbb új játékokkal történő kiegészítése, és néhány régi felújítása is.

A gyerekek már korábban birtokba vehették az új játékokat, a hivatalos átadás most történt meg
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azt is elárulta, hogy további tervek is vannak egy saját öntözőrendszer kialakítására a szép gyep érdekében. Békésiné Kimiti Ágnes igazgató elmondta, a gyerekek kedvence az új focipálya. Az udvar átadását egyébként a minden évben júniusban megrendezésre kerülő nyári kerti parti keretein belül tartották. Ilyenkor összejönnek az oviba járó gyerekek – jelenleg egyébként teljes kihasználtság mellett, 270 gyermekkel működik az óvoda –, szüleik, nagyszüleik és együtt töltik a délutánt. Először a gyerekek adnak kedves kis műsort, majd csoportonként elfogyasztják a közösen készített finom falatokat, végül, miközben a felnőttek beszélgetnek, vagy lelkesen szurkolnak, a gyerekek több állomásos vetélkedőn mérhetik össze ügyességüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában