szabadulószoba nyílik a Hiemer-házban

2019.06.20. 07:05

Legyél török fogságból szabaduló Wathay-tiszt!

Katona, kalandor, énekszerző, költő, festő, no és 1602-ben Székesfehérvár helyettes várkapitánya is volt Wathay Ferenc. Annak az évnek augusztusában, 29-én a várost elfoglalta a török.

Majer Tamás

Városmarketing Gyémánt-díjat kapott a panorámabuszért a Turisztikai Kft. Fotó: FMH-archív

Ám mivel ez egy hírlap a 2019-es esztendőben, nem a városban dúló réges-régi harcokról szólunk mégsem. Az elmúlt években divatossá lettek az elhagyott üzemekben, földalatti helyiségekben kialakított szabadulószobák, ahonnan logikai fejtörők megoldása után nyílik kiút. A Hiemer-ház pincéjében frissiben kialakított szabadulószoba is ilyesmi. Török Péter játékfejlesztőtől tudjuk, hogy ama veszedelmes napnak, 1602. augusztus 29-nek éjjelén „játszódik” az új szabadulószoba története. A 3–5 fős csapatok tagjai Wathay fogságba esett tisztjei, akiknek egy órájuk van elillanni, mert a törökök már fenekednek rájuk.

Városmarketing Gyémánt-díjat kapott a panorámabuszért a Turisztikai Kft.
Fotó: FMH-archív

Az új játéktér bemutatásán F. Szegő Krisztina büszkén közölte, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. júniusban kétszeres Városmarketing Gyémánt-díjat kapott. Egyet a Csíksomlyó Expressz­hez kapcsolódó kommunikációs kampányért, egyet a Székesfehérvár Panorámabusza pályázatra. Szeretik nagyon a turisták a nyitott tetős járgányt.

Brájer Éva alpolgármester is a múlttal kezdte, bár nem olyan régről, mint Török. Az alpolgármester arról beszélt, hogy már 2010-ben is hitt benne, az üzleti és sportturizmus mellett Székesfehérvár a kulturális turizmus célpontjává is válhat. Úgy véli, ez sikerült, a Hetedhét Játékfesztivál, a Királyi Napok, a szertartásjáték minden magyar számára vonzó lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában