Egy hivatás ünnepe

2019.06.20. 07:00

Idén is megköszönték a védőnők áldozatos munkáját

Gyönyörű verssel indult és dallal zárult szerdán a dicsérő szavakkal tarkított védőnők napja.

Palocsai Jenő

Gyermekkori szép emlékek szereplői a védőnők, többüket el is ismerték a szerdai rendezvényen Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (vagyis a MESZK) Fejér Megyei Területi Szervezete, a Magyar Védőnők Egyesülete és a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya közös rendezvényen köszöntötte a székesfehérvári és a Fejér megyei védőnőket.

Bokorné Sike Erika, a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke nyitotta meg az eseményt. Östör Annamária, az önkormányzat egészségügyi és sporttanácsnoka is köszöntötte a rendezvényen megjelent szakembereket. Ugyanitt átadták a „Kiváló védőnő” kitüntetéseket is.

Gyermekkori szép emlékek szereplői a védőnők, többüket el is ismerték a szerdai rendezvényen
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Ebben az évben négy személy és egy város védőnői szolgálatának közössége kapta az elismerést, az emléklapot és a virágcsokrot. A méltatás jóleső feladatát Polyákné Gulyás Erika megyei vezető védőnő vállalta magára.

Mások otthonába bejutni, segíteni és elnyerni az anyák bizalmát akkor is, ha ellenállásba ütközik az ember, nem könnyű, a védőnőknek mégis ezt kell tenniük 1915 óta. Ez az az évszám, amikor megalakult a védőnői szolgálat elődje, az Országos Stefánia Szövetség, melynek feladata a gyermekek, a családok védelme, a tudatlanság és a babonák elűzése az otthonokból.

Az Alapon védőnőként tevékenykedő Kaszás Ildikó is elismerést vehetett át
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Krisztián Erika Fejér megyei tiszti főorvos itt bevezetett szavai érthetően írták le a hivatás szépségét, s egyben annak nehézségét.

Polyákné Gulyás Erika, Fejér megyei vezető védőnő külön-külön részletezte a Kiváló védőnő díjak jutalmazottjainak életpályáját; Királyné Kiss Veronika, Fodorné Farkas Brigitta, Kárpáti Hajnalka és Kaszás Ildikó saját körzetében régóta sokat tesz a gyermekek védelmében. Azonban nemcsak ők, hanem Ercsi város védőnői szolgálatának közössége is kiérdemelte a méltó elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában