Határőrök találkozója

2019.06.28. 07:05

Hatvan bajtárs érkezett a nagy rendezvényre Nagyvelegre

Jó hangulatban telt a díszoklevél-átadással, valamint baráti eszem-iszommal tarkított Határőr bajtársi találkozó.

Palocsai Jenő

A végeket védő vitézek nem feledik, hogy mi a feladat és ki a bajtárs Fotó: Szloboda Istvánné

A magyar és a határőr himnusszal indult a rendezvény, melynek kezdetén Rácz László forgószárnyas repülő ezredes és Takács Imre ny. áll. határőr alezredes köszöntötték a jelenlévőket. Az ebédet követően Salamon Gyula fő szervező tíz serleget adott át a közösség nevében az arra érdemeseknek, emellett minden jelenlévő névre szóló emléklapot kapott. A társaságot jelenlétükkel megtisztelő hölgyek virágot kaptak. Később a szabadegyházi bajtársak dalárdája lépett a színpadra, megadva az alaphangot szép nótákkal, katonadalokkal, mint például a Határra indul már a sok járőrlegény.

A végeket védő vitézek nem feledik, hogy mi a feladat és ki a bajtárs Fotó: Szloboda Istvánné

Andorka Árpád és Takács alezredes a találkozó megszervezéséért díszoklevelet nyújtott át Salamon Gyulának, aki meghatódva vette át az elismerést. A rendezvény résztvevői a helyi temetőt is meglátogatták, ahol a 2016-ban kialakított Határőr Emlékhelyen elhelyezték a bajtársak közös koszorúját, majd mécsest gyújtottak az emlékükre, miközben szállt az Il silenzio és a temetői lélekharang hangja a húsz bajtárs emlékére állított húszoszlopos tuja között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában