Nagyobb közterületi rendőri jelenlét kell

2019.06.18. 07:25

Gyermekjóléti központ épül Balatonbozsokon

Soron kívüli testületi ülést tartott hétfőn az enyingi közgyűlés. Viplak Tibor polgármester elmondta, sikeresen zárult az Enyingi Család- és Gyermekjóléti Központ kialakítására kiírt kivitelezői közbeszerzés.

Majer Tamás

A balatonbozsoki beruházást érintő közbeszerzésről, üzleti okok miatt, zárt ülésen tárgyaltak Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Várhatóan egy hónap múlva kezdődhet el a Balatonbozsok városrészben lévő volt alsó iskola átalakítása. Nagyobbrészt állami támogatásból, összesen 133 millió forintból valósul meg a járási szintű beruházás. A polgármester külön hangsúlyozta, öröm, hogy Balatonbozsokon épül meg a központ.

A rendkívüli testületi ülés előtt rendes ülést tartott a pénzügyi és településfejlesztési bizottság, amelyen elfogadták az Enyingi Rendőrőrs 2018-ban végzett tevékenységéről szóló tájékoztatót. Adamik János rendőr őrnagy izgalmas adatokkal szolgált. Lássuk!

Az enyingi őrs illetékességi területén rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma a 2017. évi 203-ról 2018-ban 226-ra nőtt:

– A város közterületein elkövetett bűncselekmények számában az évről évre megfigyelhető csökkenés után most enyhe növekedés van. 2016-ban 29, 2017-ben 23, míg 2018-ban 36, e körbe tartozó bűncselekményt regisztráltunk, összehasonlításképpen az adat 2012-ben 59, 2015-ben 40 volt – tudtuk meg.

A balatonbozsoki beruházást érintő közbeszerzésről, üzleti okok miatt, zárt ülésen tárgyaltak
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Enying városában tavaly összesen 149 regisztrált bűncselekmény történt, 2017-ben 196, előtte egy évvel 127. Jelentősen csökkent a lopások száma. Tavaly 34 volt, 2017-ben 50, 2014-ben 70, előtte egy évvel 110! A testi sértések, illetve a súlyos testi sértések száma ellenben növekedett, sőt „csúcson” volt tavaly az elmúlt évekhez képest. Előbbi számossága 16, utóbbié 9 volt.

– Ugyan nagyarányú emelkedésről egyik kiemelten kezelt bűncselekmény vonatkozásában sem beszélhetünk, azonban a közterületen elkövetett, illetve erőszakos bűncselekmények megelőzésére komoly figyelmet kell fordítani. Az idei évi erőfeszítéseink már ennek tükrében zajlanak, mára időarányosan javuló tendencia figyelhető meg – áll a rendőrségi beszámolóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában