öt lány és kilenc fiú

2019.06.18. 07:10

Falunaptól falunapig – Köszöntötték az újszülötteket Nádasdladányban

Az újszülötteket a hagyományok szerint a falunapon köszönti az önkormányzat. Színpadra szólítják ilyenkor a település legfiatalabb polgárait.

Siki Szabolcs, V. Varga József

Mester Máté már elmúlt egyéves Fotó: Siki Szabolcs

Újkori hagyomány immár, hogy a falunaptól falunapig születetteket megünneplik Ladányban. Varga Tünde polgármester ezúttal öt lányt és kilenc fiút köszöntött, a sort a legidősebb nyitotta és a legfiatalabb fejezte be. Név szerint: Mester Máté, Horváth Zafira, Kázik Gergő, Horváth Benett, Hutvágner Szofi, Szittya Rajmund, Hartó Bence, Farádi Szabó Szilárd, Molnár Lilla, Ligeti Letícia, Tieger Gréti Vanessza, Csizmadia Máté, Horváth Botond és Hussain Aayan Amin.

Mester Máté már elmúlt egyéves
Fotó: Siki Szabolcs

Az apróságok szülei átvehették a névvel díszített fürdőlepedőt, a gipszmintába öntött kéz- és lábnyomot, az oklevelet és a soron következő faültetésre szóló meghívót. A futballpályán villámcsődülettel állítottak emléket, a népek Nádasdladány rövidítését, a drónfelvétellel megörökített N és L betűt formázták lelkesen. A színpadi műsorban fellépett a szépkorúak „művészkülönítménye”, majd a soroksári jódlikirály, Csocsesz mulattatott és Sipos F. Tamás koncertezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában