Újságíró jelöltek tábora

2019.06.24. 07:05

A kislődi kalandparkban nyernek bepillantást a média világába a diákok

Vasárnap benépesült a Sobri Jóska Kalandpark, amely három napon át ad otthont négy megye középiskolás újságíró palántáinak a táborozáshoz.

Tóth B. Zsuzsa

A Fejér megyei diákok hamar megismerkedtek a többiekkel a táborban és izgalommal várták a programokat a vasárnapi megérkezést követően

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Veszprémi Napló

A tanév Sajtó és Tanulás (Séta) programsorozatára idén is a legjobban publikáló és fotózó Vas, Zala, Fejér és Veszprém megyei középiskolások nyertek belépést. Vasárnap Pachmann Péter televíziós szerkesztő a médián keresztül látható világról, a jó dokumentum filmek mai ismérveiről, beszélt. Amint azt elmondta, dunaújvárosi média csapata nagyon jól szerepeltek az idei országos rövidfilm pályázaton, megszerezték az első és a második helyet. A díjnyertes filmeket a táborozók is láthatták és a csapat tagjait úgyszintén megismerhették, hiszen ők is részt vesznek a séta táborban. Kiderült, hogy mely szempontok alapján dönthetett úgy a zsűri, hogy ezek az alkotások kerüljenek a dobogó legfelső fokára. Jánossy Gábor rejtvénykészítő, illetve a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra Nevelési Bizottságának elnöke a médiapiacot mutatta be.

A Fejér megyei diákok hamar megismerkedtek a többiekkel a táborban és izgalommal várták a programokat a vasárnapi megérkezést követően
Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Veszprémi Napló

A táborban Halász Sándor tanár Film és hang címmel tartott előadást, a továbbiakban pedig a diákok megismerkedhetnek Szauder Ritával, aki a trendekről és az online világról beszél. A diákok minden évben élvezik a velük táborozó egykori sétások, Juhász Bálint és Rozmán László előadását, a náluk alig néhány évvel idősebbek esete jó példa arra, hogy hová lehet eljutni a média világában szorgalommal, kitartással.

A dunaújvárosi csapat
Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Veszprémi Napló

Balázs Géza a digitális kultúra, a digitális olvasás témájáról beszél, de idén is lesz ügyességi és sport vetélkedő Kurbucz Tamás testnevelő vezetésével és a parkban mindenki kedvére kalandozhat, válogatva a rengeteg próbatétel, játék között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában