együttműködés

2019.06.02. 07:28

20. testvérvárosi évfordulójukat ünnepelte Enying és Bánffyhunyad

Együtt, a közös múltat felelevenítő tárgyak, ajándékok és fényképek kiállításával, illetve ünnepi képviselő-testületi üléssel ünnepelte meg Enying és az erdélyi Bánffyhunyad testvérvárosi együttműködésük aláírásának 20. évfordulóját.

Majer Tamás

Az erdélyi delegáció is hozott magával kiállítási tárgyakat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Viplak Tibor enyingi polgármester nyitotta meg a Vas Gereben Művelődési Ház emeletén nyíló tárlatot. Egészen pontosan 1999. október 16-án szerződtek egymással a felek. Az eltelt két évtizedben a kapcsolatot az Enyingi Református Egyházközség, a református Tinódi- iskola és az önkormányzat is ápolta. A kapcsolat oktatási, kulturális, szociális, tudományos és sportbeli együttműködésre is kiterjed.

Az erdélyi delegáció is hozott magával kiállítási tárgyakat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hajdú Zoltán egykori országgyűlési képviselő, korábbi enyingi lelkész, illetve alpolgármester volt az, aki nevét 1999-ben odakanyarította a testvérvárosi dokumentumra, nagy szerepe volt abban, hogy összebarátkozott a két város. Hajdú Zoltán lapunknak elmondta, hogy az aláírás előtt 23 évvel ismerte meg Kusztos Tibor magyarkirályfalvi lelkészt. – Kusztos Tibor onnan először Kovásznára, később Bánffyhunyadra került – idézte föl. – Köztünk megvolt már a baráti kapcsolat. A közösségeink baráti kapcsolatán is igyekeztünk munkálkodni. Így lett testvérgyülekezet Enying és Bánffyhunyad református gyülekezete, és ennek lett gyümölcse a két város szövetsége – mesélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában