Az összes véradót elviszik Szekszárdra

2019.05.26. 07:15

Vörösbort kaptak jutalmul a véradásért Székesfehérváron

Első alkalommal hívta jótékonysági véradásra a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola tantestülete a szülői közösségét.

S. Töttő Rita

Fotó: az iskola

Pénteken délután került sor a véradó eseményre, melyet Rozman Ágnes, a Comenius biológia tanárnője szervezett az iskolai mindennapi hőseinek témaköréhez kapcsolódóan. A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének szakmai közreműködésével az iskola Koppány utcai épületébe érkeztek a véradók, akik között szép számmal akadtak olyanok, akik első alkalommal adtak vért.

- Tizenheten először jöttek, közel ötvenen pedig már sokadszorra” – mondta el Rockenbauer Lajos, a Comenius igazgatója, aki minden résztvevőnek gáláns felajánlást tett: az összes véradót elviszik Szekszárdra, egy vörösboros túrára, amelynek elsődleges célja a köszönetnyilvánítás, valamint az iskola és a szülők közötti közösségépítés.

Rockenbauer Lajos, a Comenius igazgatója is adott vért
Fotó: Az iskola

A fehérvári oktatási intézmény vezetője hozzátette: – A tanulók azt értették meg, hogy ha valaki kap vért a kórházban, az csak úgy lehetséges, ha előtte valaki adja a vért, hiszen azt nem a gyógyszergyárban gyártják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában