Elismeréseket is átadtak

2019.05.03. 14:46

Tűzoltónapi ünnepség a fehérvári igazgatóságon

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg Fejér megye mentő tűzvédelmének múltjáról, az elmúlt másfél évszázadban szolgálatot teljesítő tűzoltók helytállásáról május 3-án Székesfehérváron. A rendezvényen a tűzoltóság napja alkalmából elismerések átadására is sor került.

Katasztrófavédelem

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Az ünnepségen Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese ünnepi köszöntőjében felelevenítette Szent Flórián történetét, majd elismerések átadására került sor.

Magyarország belügyminisztere az elmúlt időszakban, rendkívüli esemény során kimagasló teljesítménye elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából Bátorságért Érdemjelet adományozott Nagy Sándor tűzoltó őrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, aki az elismerést a Belügyminisztérium ünnepségén április 26-án vette át.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy a tűzoltóság napja alkalmából, munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Sudár András Elek tűzoltó törzsőrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, Szén Zoltán tűzoltó alezredesnek, a megyei műveletirányítási ügyelet főügyeletesének és Rapainé Farkas Máriának, a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjának. Az elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén vették át május 3-án.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött húsz éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott Vizi Ignác tűzoltó ezredesnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének. Az elismerést Magosi Lajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató adta át a tűzoltónapi állománygyűlésen.

Az ünnepségen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszönetét fejezte ki az elmúlt időszak tűzeseteinél tanúsított kiemelkedő helytállásáért és a tűzoltóság napja alkalmából vezetői jutalomtárgyban részesítette a Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesületét. Az elismerést Kaltenecker Miklós elnök vette át.

Példamutató szolgálatteljesítésért, és eredményes munkája elismeréséül Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató vezetői jutalomtárgyban részesítette Kovács Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság informatikai osztályának referensét, Szűcs Attila tűzoltó zászlóst, a megyei műveletirányítási ügyelet referensét, Badi Sándor Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Fülöp Ferenc tűzoltó zászlóst, a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnokát, Hegedüs József tűzoltó főtörzsőrmestert, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, Kiss András tűzoltó főtörzsőrmestert, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Sáfár Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét és Zsovák Gábor tűzoltó törzsőrmestert a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában