Piknikezésre is volt alkalom

2019.05.02. 08:30

Túrával ünnepelték a Ringatósok május elsejét

A Ringató foglalkozásra járó családok egyik kis közössége kirándulással ünnepelte május 1-jét.

Bokros Judit

A ringatós csapat közösségépítő kirándulása előtt

Fotó: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérváron s néhány környékbeli településen zajló, kisgyermekes családokat megcélzó, zenés-énekes Ringatók vezetője, Horváth Irma úgy döntött: ha jó lesz az idő, kirándulnak egy jót azokkal a családokkal, akik hajlandóak csatlakozni. A cél a Csákvár melletti Haraszt-hegyi tanösvény volt.

Mivel szerdán a reggel hűvöse után a napsütésnek köszönhetően mégiscsak kellemessé vált az idő, össze is jöttek körülbelül harmincan, hogy együtt vágjanak neki a 3,5 kilométer hosszú túrának. Volt szülő, aki még hordozós korban lévő csemetéjével a hátán bandukolt, s többen óvodás, sőt iskolás korú gyerkőccel érkeztek.

A csapat együtt fedezte föl a hét állomásból álló vértesi tanösvényt, amely mellett megtalálható például a cserszömörce vagy – az országban egyedülálló módon – a keleti gyertyán. Az ösvényről le-letérve hangulatos tisztásokra bukkanhattunk, s még piknikezésre is volt alkalom.

A ringatós csapat közösségépítő kirándulása előtt
Fotó: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

A szokásos ringatós éneklésre, játékra a hétköznapi alkalmakon túl hétvégén legközelebb május 18-án, szombaton lesz lehetőség ingyenesen, a Vörösmarty Mihály Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában