legzöldebb és legvirágosabb település

2019.05.21. 07:25

Több száz ültető, több ezer palánta Velencén

Már hagyomány a városban, hogy minden májusban nagy virágosítási akciót szerveznek az önkormányzat vezetésével. Idén is sor került erre a fontos tevékenységre, melynek során 42 ezer palántát ültettek el több százan.

S. Töttő Rita

Sokan ültettek nagyon sok palántát – a cél a zöld környezet és a verseny, amelyen idén is megmérettetik Velence Fotó: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

Az idei esztendőben is az a cél, hogy Velence a tópart egyik legzöldebb és legvirágosabb települése legyen. Az elmúlt hétvégén éppen ezért újból virágosítási akcióval igyekeztek még szebbé tenni a város köztereit. Benkő Istvánné vezetésével zajlottak a virágosítási munkálatok, amelyekben Koszti András, Velence polgármestere is részt vett, s csatlakozott a Zöldliget Általános Iskola és Gimnázium tanulóihoz a Szabolcsi úton. Több százan ültettek, az elültetett 42 ezer palántára pedig később az eső is megérkezett.

Sokan ültettek nagyon sok palántát – a cél a zöld környezet és a verseny, amelyen idén is megmérettetik Velence
Fotó: Igari Balázs/Fejér Megyei Hírlap

– A rengeteg segítő közül szeretném kiemelni a három nyugdíjasklubot, amelyek nagy létszámmal vettek részt az önkéntes munkálatokban – hangsúlyozta a polgármester, s köszönetet mondott továbbá az intézményeik munkatársainak, a Velencei Meseliget Óvoda kis növendékeinek, szüleiknek és óvónőiknek, a Zöldliget Általános Iskola és Gimnázium, a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, valamint a Dr. Ranschburg Jenő EGYMI tanulóinak és munkatársainak, akik ugyancsak komoly létszámmal és mértékben járultak hozzá a sikeres virágültetéshez, város szépítő tevékenységhez.

Koszti András ezután hozzátette: Velence az idén is nevezett a Virágos Magyarország versenyre, amelyen – az elmúlt évekhez hasonlóan – szeretnének díjat nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában