A Natúrfeszten a mozgás került a középpontba

2019.05.13. 14:00

Sikeres rajtot vett Fejér új sportfesztiválja

Csákvár Az időjárás is kegyeibe fogadta szombaton az első alkalommal megrendezett Vértes Szíve Natúrfeszt programjait, amelyet hagyományteremtő céllal indítottak útjára az idén.

Borsányi Bea

Népszerű programnak bizonyult a lakosság körében a városkerülő biciklitúra

Fotó: Némedi István

Délelőtt egy 20 kilométeres kerékpárversennyel vette kezdetét a sportolást, mozgást és a környezettudatos életmódot népszerűsítő Natúrfeszt, amely a versengés mellett bőven kínált lehetőséget az amatőr sportolóknak is városkerülő bringatúra, bakancsos túra és lovaglás formájában. Ugyanakkor a programokkal gondoltak a kisgyerekes családokra, illetve azokra is, akik kényelmesebb formában szerették volna eltölteni az idejüket.

Pár éven belül akár régiós szintű is lehet a rendezvény

A nap első felében olyan sportágakkal is meg lehetett ismerkedni, mint a speciális kerékpárokat igénylő kerékpárlabda, illetve művészi kerékpár. Ebben a különleges kerékpáros szakágban szép eredményeket érnek el a magyar versenyzők, de még sok bringás sem tudja, mi fán terem a művészi kerékpározás. Nos, ebbe a balett és akrobatikus elemekből álló légies sportba, amelynek persze megvannak az erőelemei is, a 8-szoros magyar bajnok, Sugta Julianna avatta be a nézőket, míg a kerékpárlabda-bemutatót a Tatai Atlétikai Klub két fiatal versenyzője tartotta.

Népszerű programnak bizonyult a lakosság körében a városkerülő
biciklitúra
Fotó: Némedi István

 

Kisorsoltak egy mountain bikeot

A nap folyamán az önkormányzati hivatal udvarán lehetőség volt egy autó és egy robogó szimulátor segítségével a biztonságos közlekedés és a fogyasztóbarát vezetési stílus gyakorlására. A legizgalmasabb a Csákvári Sprint bajnokság volt, amelyen az ország egyik legjobb pályakerékpárosa, a többszörös magyar bajnok, nemzetközi sikerekkel is büszkélkedő Szalontay Sándor – nyilván versenyen kívül – tekerte le elsőként a 800 métert. A versenyt követően kisorsoltak egy mountain bike kerékpárt. A Szent Mihály téren felállított színpad kulturális programoknak is helyet adott.

Az eseményről pozitív visszajelzések érkeztek, már szombat este. Amennyiben lesz lehetőség a jövőben is megtartani a rendezvényt, van esélye annak, hogy néhány éven belül régiós szintűvé növi ki magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában