Szlalomozva tolattak

2019.05.16. 07:25

Megvannak a régió kiválasztott autóbuszvezetői

Nem mindennap lát az ember bóják között előre és hátrafelé szlalomozó buszt.

Szanyi-Nagy Judit

A dunaújvárosi helyi járaton dolgozó Gárdonyi Gábor tavaly országos hatodik helyezett lett csapattársával közösen. Elmondta: az idei háziverseny kellően nehéz volt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Persze ehhez járművezető is kell. Ezúttal tízen vállalkoztak a Börgöndi úti Volán-telephelyen arra, hogy elvégezzék ezt a feladatot. Ám a Komárom-Esztergom (hat fő) és Fejér megyéből (négy fő) érkezett versenyzők komplex pályát teljesítettek: többek között letakart sebességmérő és tolatóradar-képernyő mellett kellett 30 kilométer per órával közlekedniük, illetve megállniuk adott távolságban és ponton a kijelölt terepen.

A dunaújvárosi helyi járaton dolgozó Gárdonyi Gábor tavaly országos hatodik helyezett lett csapattársával
közösen. Elmondta: az idei háziverseny kellően nehéz volt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezt a gyakorlati házi fordulót – melyet egy, a KNYKK Zrt. bármely dolgozója által kitölthető elméleti tesztsor előzött meg – a társaság forgalombiztonsági szakemberei és a Fejér megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának szakemberei értékelték. Utóbbiak egy traffipax-szal is kivonultak a helyszínre a pontos mérés érdekében.

A szerdai verseny eredményei alapján Komárom-Esztergom megyét Haab Gyula és Huber János, míg Fejért a Dunaújvárosban helyi járatot vezető Czikle Sándor és Frühvald Ferenc képviseli a május 31-én kezdődő, kétnapos Országos Járművezetői Versenyen Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában