Hiába uralkodott hideg, szeles, esős idő

2019.05.14. 07:35

Gyermekek is köszöntötték egymást a béke jelével Alsószentivánon

Legyünk készek a mindennapi küzdelemre, és különböztessük meg az életünkben, mi az, ami krisztusi, s mi az, ami hozzá nem méltó!

Szanyi-Nagy Judit

Hiába uralkodott hideg, szeles, esős idő: gyermekek is köszöntötték egymást a béke jelével Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Imígy idézte Ferenc pápa intelmeit Udvardy György, a Pécsi Egyházmegye főpásztora. A megyéspüspök május 13-án délelőtt érkezett Alsószentivánra, hogy a Fatimai Szűzanya búcsújáróhelyén az ez évi zarándoklatsorozat első alkalmát celebrálja.

Az igehirdetés során elhangzott: az életszentségre törekvő – vagyis az Istent mindenek felett, felebarátját pedig magához hasonlatosan szerető – ember a saját boldogságának kovácsa.

Meg tudjuk tenni, amit Jézus mond, ha ismerjük őt, ha figyelünk a tanítására, s ha felfedezzük őt az életünkben – hirdette Udvardy György, a Pécsi Egyházmegye főpásztora a fatimai jelenések tiszteletére tartott ünnepi szentmise-sorozat ez évi első alkalmán.
Hogyan tud a ma embere az életszentségre törekedni, hogyan tudja a boldogságát kialakítani, megőrizni? – vetette fel a kérdést a megyéspüspök, aki Ferenc pápa gondolatait adta válaszul e felvetésre.

 

 

Mindenekelőtt magunkkal küzdünk

– Hitünkben akkor tudunk állhatatosak lenni, ha a hit küzdelmét napról napra vállaljuk. Ez a küzdelem sokszor megkívánja, hogy mindenek­előtt önmagunkkal vívjunk meg: a saját kishitűségünkkel, félelmeinkkel, szokásainkkal, középszerűségünkkel, elszürkülésünkkel vagy az olyasfajta beletörődésünkkel, amikor azt mondjuk: „nekem már úgyis mindegy, ezen nem tudok változtatni” – szólt a főpásztor a hívekhez, akik a rossz idő ellenére – noha a „megszokotthoz” képest kevesebben, de – tömegével látogattak a Mária-kegyhelyre.

Hiába uralkodott hideg, szeles, esős idő: gyermekek is köszöntötték
egymást a béke jelével Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A szentmisében a Fatimai Boldogasszony Általános Iskola növendékei is közreműködtek, a hagyományos körmenetben pedig már a helyi óvoda gyermekei is részt vettek. S persze a záróáldás előtt az imádságot segítő kegytárgyak megáldása sem maradt el.

A legközelebbi alkalom június 13-án, csütörtökön 9 órakor kezdődik, akkor Horváth József bodajki esperes szónokol. A misesorozat október 13-án, az idősek áldásával együtt zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában