Tősgyökeresek és „gyüttmentek” csatája

2019.05.31. 08:30

Előszálláson vetélkedtek Előszállásról

Tudta, hogy iccében hajdanán főként bort mértek? No és azt, hogy Előszállás neve először 1537-ben bukkant fel dokumentumban?

Szanyi-Nagy Judit

Bandi bácsi többször elgondolkodtatta a játékosokat

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A csütörtök este – nem mellesleg a közelmúltban gyönyörűen megújult művelődési ház nagytermében – zajlott, Szeretem Előszállást! című vetélkedő csapatainak jó része bizony tudta! Persze ők előnnyel indultak: ki tősgyökeres, ki (bármiféle pejoratív felhang nélkül!) „gyüttment” előszállásiként vett részt a versenyben, vagyis volt ideje, lehetősége hallani ezt-azt a településről, ahol él.

 

A Szállás-napok, mondhatni, nulladik napjának rendezvénye volt ez. Idén öt csapat gyűlt össze a vetélkedőre, a tagok között új indulók és visszatérők egyaránt megmutatták tudásukat, kreativitásukat. A feladatok összeállításában és levezénylésében a mindenki által Bandi bácsiként ismert Gajdó András vállalt szerepet, aki egyben ötletgazdája is a különleges vetélkedőnek. Elmondása alapján ötödik alkalommal hívta életre a szellemi játékot, a Magyarország, szeretlek! című műsor mintájára. Előszállás pedig nemcsak a verseny nevében szerepelt, de a feladatokban is!

Bandi bácsi többször elgondolkodtatta a játékosokat
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Volt, hogy helyi utcákat kellett felsorolni, a település nevét már létező népdalba foglalni és úgy elénekelni azt, de feladat volt az is, hogy az Előszállás szó betűiből minél több másik szót rakjanak ki a játékosok. A felvezetésben helyiek adtak elő nótákat, mások és saját maguk által írt verseket, prózát. A süteményről a helyi cukrászda gondoskodott. A háromfős zsűri pedig értékelt – az eredményeket ma este ismerheti meg a nagyközség népe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában