véghajrában

2019.05.15. 07:25

Egyetemi város lesz hamarosan Velence

Még májusban elkészül a Testnevelési Egyetem velencei központja. Az 1,2 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően valószínűleg Velence lesz a legújabb és egyben legkisebb egyetemi város az országban.

S. Töttő Rita

Hamarosan elkészül a Testnevelési Egyetem legújabb oktatási központja az egykori KNEB-, illetve ÁSZ-üdülő te­rületén. A több mint 3 ezer négyzetméteres campus kivitelezési munkálatai a véghajrában tartanak – derült ki a napokban megtartott helyszíni bejáráson, melyen részt vett többek közt Mocsai Lajos, az egyetem rektora, Genzwein Ferenc, az intézmény kancellárja, Koszti András polgármester, továbbá Gyetvai Árpád, a beruházásért felelős programiroda vezetője.

A helyszíni bejáráson végignézték az elkészült helyiségeket
Fotó: Igari Balázs

Az építkezés során összesen 3180 négyzetméteren újították fel és építették át az ingatlant, melynek köszönhetően lesz itt többek között rendezvényterem, előadótermek, irodák, szobák és apartmanok, míg a korábban használt garázsépület helyén egy 40 férőhelyes új parkolót alakítottak ki. Hamarosan sportpályák és egy specifikus kézilabdacsarnok is helyet kap a központban, amelyet május 23-án adnak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában