Épülnek az új parkolóhelyek

2019.05.30. 15:00

Csak az ovisoknak lesz szünidő a Horvát István lakótelepen

Szerdán kora délelőtt hivatalosan átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, hogy megkezdődhessen az új parkolóhelyek kialakítása a Horvát István lakótelepen.

Palocsai Jenő

Fontos volna, hogy a tapasztalt, idősebb óvodapedagógusok mellett elég fiatal legyen a pályán

Forrás: shutterstock

A beruházás, melynek köszönhetően 17 új parkolót kap a lakó közösség, illetve az Olajfa Református Óvoda, lakossági igényre indult meg.

A helyszínen nyilatkozó Molnár Tamás, a 4. választókörzet önkormányzati képviselője felhívta a városban élők figyelmét arra, hogy ha bárki ismer olyan területet, amely alkalmas lehet parkolók kialakítására, azt jelezze a képviselők felé.

A Horvát István lakótelep ezen fejlesztése kizárólag önkormányzati forrásból valósul meg. Az erre szánt 15 millió forintból Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőrének elmondása szerint térkőburkolatú parkoló készül, körben kiemelt szegélyekkel és akadálymentes járdakapcsolattal az óvoda felé. A szakember hozzátette, hogy a kivitelezés időtartama alatt, amely előreláthatóan egy hónap lesz, a meglévő parkolóban is várható forgalomkorlátozás a csapadékcsatorna bekötésének ideje alatt.

A munkaterület átadásakor zengett a ligetes lakótelep a madárdaltól. Az ő jogaik sem sérülnek, mert nyolc konténeres fa ültetése is része a beruházásnak. A tervek szerint az óvodások szülei már az új parkolóban állhatnak meg a nyári szünet után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában