Gratulálunk!

2019.05.31. 07:20

Bronzéremmel tértek haza a csákvári diákok a Hungarikum versenyről

A tavalyi bronzérem után idén ismét harmadik helyet szereztek a csákvári Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai az országos Hungarikum versenyen.

Borsányi Bea

A tanárnő mellett Néráth Katalin, Merster Bettina és Janky Bendegúz 8. osztályos tanulók

Fotó: iskola

A két írásbeli fordulót követ ően az induló 242 csapatból 16 jutott a május 23-i elődöntőbe, majd a döntőbe került 8 gárda – a csákváriak az 5. helyen jutottak be – mindjárt másnap össze is mérte tudását Lakitelken. Janky Bendegúz, Merster

Bettina és Néráth Katalin már rutinosnak számított: tavaly is ők alkották a csapatot. Akkori sikerükön felbuzdulva vágtak bele ismét a kihívásba.

A tanárnő mellett Néráth Katalin, Merster Bettina és Janky Bendegúz 8. osztályos tanulók
Fotó: iskola

Mindjárt a második fordulóban egy környezetükre jellemző ételt kellett főzni, majd a képekkel illusztrált receptet beküldeni. Így készült el a dohányos házi göngyölt hús, mellé csákvári értékként Tersztyánszky Ödön magyar, európai és olimpiai bajnok vívót ajánlották a zsűrinek. De idén is több lehetőség adódott a diákok környezetében lévő értékek bemutatására, valamint annak bizonyítására, hogy kiválóan ismerik a hungarikumokat. A csákváriak a huszárságra és a vívásra hívták fel a fi gyelmet. Előbbire azért, mert a II. világháború végén a Kotló-hegyi csatában harcolt utoljára huszáralakulat, utóbbira pedig azért, mert a vívás a legeredményesebb olimpiai sportágunk. De nem feledkeztek meg a Háry János 90 évvel ezelőtti, 1929-es csákvári előadásáról sem. Felkészítő tanáruk ezúttal is Némediné Varga Judit volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában