Jótékonyság

2019.05.27. 08:15

A város jóvoltából jutott sportszerhez a velencei sportegyesület

Négyszázezer forint értékű eszközt juttatott az önkormányzat a város öt sportegyesületének. A sportszereket vasárnap adta át a polgármester.

B. Kiss László

A gyermeknapon tartották az átadót

Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

Vasárnap, a gyermeknapi rendezvények megkezdése előtt, a Meszlényi-Wenckheim-kastélyban nyújtotta át Koszti András polgármester öt helybeli sportegyesület képviselőinek azokat az eszközöket, melyeket pályázaton nyert pénzből vásárolt az önkormányzat. Mielőtt beszerezték a sportszereket, természetesen konzultáltak az egyesületekkel arról, hogy mi az, aminek leginkább hasznát tudnák venni – jegyezte meg a város elöljárója. Így például kézi- és teniszlabdákkal, ütő- és rugópárnákkal gyarapodtak a sportegyesületek, amelyeknek fontos szerepük van az utánpótlás kinevelésében. Lapunk kérdésére gyorsan összeszámolták: csaknem félezer iskolás sportol ezen egyesületekben.

Az átadón jelen volt Szalontai Sándor, a magyar kerékpársport nagy reménysége is, aki kiváló minta, valódi példakép a gyerekek számára – húzta alá Koszti András.

A polgármester az átadó alkalmával beszámolt arról is, hogy milyen örvendetesen gyarapszik a tóparti település lakossága. Míg 2014 januárjában 5247 lelket számolt a város, addig öt év múlva már csaknem 6500-at. Ehhez a beköltözéseken túl az is hozzájárul, hogy Velencén a születések száma jócskán meghaladja az országos átlagot. Koszti András még egy adattal szolgált. Eszerint az idei esztendő első három hónapjában húsz olyan család telepedett le a kisvárosban, akiknek összesen huszon­nyolc hat évnél fiatalabb gyermekük van.

A gyermeknapon tartották az átadót
Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

A sajtónyilvános átadó után tíz órától a kastély előtti területen elkezdődtek a velencei gyereknapi programok. Színes és érdekes elfoglaltságban lehetett részük az „ünnepelteknek”.

A program keretében úgynevezett „sportválasztó” rendezvényt is tartottak, ahol a helyi sportegyesületek mutatkoztak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában