Sárgabarack, borzag és társaik

2019.05.04. 07:45

A sorban a kilencedik pálinkaverseny zajlott Tácon

Kilencedik alkalommal szólították ringbe a falu és a környék legízletesebb pálinkáit.

V. Varga József

Tarpa, 2013. szeptember 28. Varga-Rózsa Zsuzsanna, a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend háziasszonya az idei párlatokkal a 10. Szatmár-Beregi Szilvanapon 2013. szeptember 28-án Tarpán. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A pálinkaverseny üzenetét ekképpen fogalmazták meg a szervezők: céljuk a pálinka, mint hungarikum, kulturált fogyasztásának népszerűsítése, Tác és a térség tüzes nedűinek megmérettetése, s a minőségi matériát főzető lakosok munkájának elismerése. A Pataki Attila pálinkabíráló vezette zsűri 78 mintát kóstolt, melyek közül 9 kapott arany minősítést. Íme: Balázs László: sárgabarack; Horváth Tamásné: borzag; Kiss Gábor: zenit törköly; Lippai Dénes: galagonya; Oláh-Rác Linda: citrus-menta s levendula-borpárlat; Pál Jenő: fekete eper és jázmin szőlő; Sass András: körte. A 9. Táci Pálinkaverseny Legjobb Pálinkája címet a szabadbattyáni Balázs László sárgabarackpárlatának ítélték.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában