csaknem hatvanezer beteget látnak el

2019.05.27. 11:43

A Fejér Megyei Szent György Oktatókórház a második legforgalmasabb sürgősségi betegellátó kórház

Először rendezik meg május 27-én a sürgősségi orvostan európai napját, amely a jól szervezett és felkészült sürgősségi ellátórendszer szükségességére hívja fel a figyelmet.

MTI

Fotó: Archív

A Magyar Sürgősségi Triázs Rendszer bevezetésével 2019. január 1-jétől hatékonyabbá vált a sürgősségi ellátás. Egy olyan országosan egységes, megbízható beteg-irányítási rendszerként épült ki, amely megteremtette az átláthatóbb, gyorsabb és költséghatékonyabb sürgősségi betegellátás feltételeit. A rendszer biztosítja, hogy minden beteget állapotának súlyossága szerint soroljanak be, tehát a súlyos, esetleg kritikus állapotú páciensek a lehető leghamarabb részesüljenek ellátásban. A rendszer jó működéséhez azonban a lakosság felkészültsége és együttműködése is szükséges, vagyis, hogy az állampolgárok tisztában legyenek azzal, milyen tünetek észlelése esetén kell az alapellátási ügyelethez, a mentőszolgálathoz vagy a sürgősségi osztályhoz fordulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában