a döntés rendhagyó

2019.04.22. 07:30

Véget ért a Séta tavaszi kurzusa

Véget ért a Sajtó és tanulás, a Séta program tavaszi kurzusa, a diákok friss írásait közlő Sétatér rovat utoljára jelentkezik.

B. Kiss László

A Sajtó és tanulás program – röviden a Séta – több mint másfél évtizede népszerűsíti az újságolvasást a középiskolások körében. Ennek egyik eszköze az, hogy a programhoz csatlakozó iskolák diákjai nem mindennapi lehetőséget kapnak: legjobb írásaik megjelennek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. A legszorgalmasabb, legígéretesebb szerzőket Séta Aranytollal díjazzuk. Ezt az elismerést most is odaítélte a szakmai zsűri, a döntés azonban rendhagyó.

Ezúttal ugyanis egy kollektíva, egy iskolai közösség a kitüntetett. A székesfehérvári Széchenyi-szakgimnáziumból – Göde Andrea tanárnőnek köszönhetően – évek óta imponáló mennyiségű írás érkezik. Mégpedig hétről hétre. Így volt ez ebben a kurzusban is. Egyénileg egyik szerző sem emelkedett ki a mezőnyből, ám mivel az újságírás csapatmunka, a lankadatlan lelkesedés elismerést érdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában