finomhangolás

2019.04.06. 08:03

Vasárnaptól menetrendi változások lépnek életbe több Fejér megyei vonaton

Vasárnaptól változások lépnek életbe a Székesfehérvár-Szombathely és a Székesfehérvár–Pusztaszabolcs vonalakon.

Feol.hu

A dunántúli vonalak főbb változásai

  • Győr–Budapest vonal: péntekenként a Győrből 15:09-kor induló vonat 16:07-kor megáll Bicskén, így több utas tudja igénybe venni a hét utolsó munkanapján
  • A Celldömölk–Győr vonal változása, hogy a Szombathelyről Celldömölkön át Győr felé 5:19-kor induló vonat Győr-Gyárváros megállóhelyen 7:12-kor megáll. A vonat kedvező és közvetlen eljutást biztosít a reggeli órákban munkába és iskolába igyekvőknek.
  • A Székesfehérvár–Szombathely vonalon az első vonat Celldömölk és Szombathely között 5 perccel korábban közlekedik, Celldömölkről 4:16-kor indul. A meglévő csatlakozások és eljutások a szombathelyi állomáson továbbra is biztosítottak lesznek Kőszeg és Szentgotthárd felé.
  • A Pusztaszabolcs–Börgönd–Székesfehérvár vonalon a Bz motorvonatok helyett korszerű Desiro motorvonat áll forgalomba, mellyel komfortosabb, kényelmesebb és akadálymentes az utazás.
  • A balatoni vonalakon egy változás történik, ami Fejér megyét is érinti:

  • A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes vonalon is több vonat előszezoni menetrend szerint közlekedik. Új, előszezoni vonat indul a Déli pályaudvarról 10:35-kor Fonyódra, ahová 13 órakor érkezik meg, ez a járat április 27-től június 14-ig szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint jár. A vonat Székesfehérvárig csak Kelenföldön, Balatonaligától Fonyódig pedig minden állomáson és megállóhelyen megáll. Fonyódról 17:39-kor indul vissza Budapestre, Balatonaligáig minden állomáson és megállóhelyen megáll, majd Székesfehérvár, Agárd, Gárdony, Velencefürdő, Velence és Kelenföld állomáson szállhatnak le vagy fel az utasok.
  • A Keszthelyről 16:22-kor induló sebesvonat menetrendje részben megváltozik, a Déli pályaudvarra 30 perccel korábban, 19:24-kor érkezik meg. Balatonszentgyörgy és Székesfehérvár között Szabadifürdő és Székesfehérvár-Repülőtér kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll, majd a Déliig csak Kelenföldön.
  • Keszthelyről a 14:22-kor induló személyvonat helyett április 27-től június 14-ig új sebesvonat közlekedik, meghosszabbított útvonalon a Déli pályaudvarig, ahová 17:24-kor fut be (szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint jár). Székesfehérvárig Székesfehérvár-Repülőtér kivételével minden állomáson és megállóhelyen, a Déli pályaudvarig csak Kelenföldön áll meg.
  • A Déli pályaudvarról indul egy új sebesvonat Balatonszentgyörgyre 18:05-kor, április 27-től június 14-ig (szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint közlekedik). Székesfehérvárig Martonvásár, Velence és Gárdony állomásokon is megáll.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában