Nyolc csapat versengett

2019.04.02. 07:45

Tópartisoké lett a Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő díja

Hétfőn késő délután a Vörös­marty Színházban rendezték meg az először meghirdetett Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedő döntőjét. A csapatok igazán rendhagyó módon mérhették össze tudásukat.

Bokros Judit

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Egyáltalán nem szokványos történelmi, városismereti vetélkedő részesei lehettek hétfőn a versenyzők és az értük drukkoló közönség is. Az ötletes szervezőknek köszönhetően tartalmas feladatokkal teli, vetítéssel, zenével megspékelt vetélkedés zajlott, amelynek részesei voltak a szurkolótáborok is.

A színház színpadára a csapatuk színében készült egyenpólóban érkeztek meg a nyolc csapat tagjai. S itt soroljuk föl a döntősöket: a Tenkes kapitányai, Hős6os, Hirtelen jó lesz, 6ásvadászok (mind a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumból), Időutazók (Ciszterci Szent István Gimnázium), Teleki Hős 6os (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola), Az idő vándorai (Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola), Jáky Építészek (Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola).

A műsort Balatoni József, a médiaszemélyiségként és történelemtanárként is ismert Jocó bácsi vezette, a zsűriben pedig Szépné Holczer Piroska, a fehérvári Vörösmarty Mihály Ipari Szakközépiskola igazgatója, Szabados György, a budapesti László Gyula Intézet igazgatója, a fehérvári Szent István Király Múzeum történésze, valamint Kulcsár Mihály, a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont igazgatója foglalt helyet.

A hangszerfelismerős feladatban Varró János segédkezett

A középkort körüljáró feladatok között szerepelt például hangszerfelismerés árny-jelenet alapján, élőkép bemutatása előzetes felkészülés után, hamis mondat felismerése egy-egy alkotás bemutatásában. Nagyon látványos volt a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület néhány tagjának bevonulása, akik rövid harcjelenet után ugyancsak élőképet csináltak, s a rajtuk lévő kellékek, ruhák között meg kellett találni az oda nem illőket. A középiskolások a tudás mellett megfigyelőképességben, reakció­időben, találékonyságban is bizonyíthattak.

A közönség nagy élvezettel követte a versengést, amelynek győztese, így a Siklósi-díjas a Tóparti Gimnázium Hirtelen jó lesz elnevezésű, sárga színű csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában